7 augustus
Door: Rolinka Groenhof
Blijf op de hoogte en volg Erica
07 Augustus 2018 | Moldavië, Străşeni
En dan zijn de twee weken om! Twee weken geleden arriveerden we in het donker in Straseni. Er stonden vier onbekende mannen voor ons die beloofden voor ons te zorgen. En dat is gelukt! Deze vier mannen, en nog meer mensen, hebben we in twee weken goed leren kennen. Wat een schatten allemaal. Moldaviërs staan bekend als stug volk, maar dat hebben wij niet ervaren. Er werd ons gezegd dat dat komt omdat zij Christenen zijn.
Om 3:30 uur gingen er drie wekkers: bij team Evert, bij teams Erik en Rolinka en bij Joash. Om goed 4:00 uur was iedereen verzameld bij het gastgezin van teams Erik en Rolinka. Daar namen we afscheid van Adrian, Alex, Octavian en Mariana. Rolinka had het er moeilijk mee. ‘Afscheid nemen bestaat niet’ zong Charlot. Zien we elkaar weer??
De vlucht naar Kiev ging voorspoedig. De boekjes zijn bijna volgeschreven en Inez heeft de hele tijd zitten slapen. Vannacht heeft ze maar een half uurtje gedommeld, dus zij had het wel even nodig!
Op dit moment zitten we op het vliegveld in Kiev te wachten op de vlucht naar Schiphol. Leis (Moldavisch geld) worden (bijna) opgemaakt en Erik probeert nog de rest te wisselen naar Euro’s.
Over een klein uurtje zitten we weer in de lucht!
07 Augustus 2018 - 07:56
Joke:
Goeie reis terug naar Erica! -
07 Augustus 2018 - 08:51
Helene:
ja afscheid nemen van deze mensen is zeer moeilijk, ze hebben jullie de afgelopen 2 weken goed verzorgd goede reis