1 augustus - Reisverslag uit Străşeni, Moldavië van Erica Straseni - WaarBenJij.nu 1 augustus - Reisverslag uit Străşeni, Moldavië van Erica Straseni - WaarBenJij.nu

1 augustus

Door: Rolinka Groenhof

Blijf op de hoogte en volg Erica

01 Augustus 2018 | Moldavië, Străşeni

Woensdag 1 augustus 21:00 uur

Reactie op de vraag van fam. Wanders: het douchen vraagt zoveel van onze gastheer dat we nu altijd douchen in Metanoia. Daar is een douche en een bad waar we prima in kunnen douchen. Of we gaan zwemmen en douchen daar.

Vandaag was het.....warm tijdens het kinderkamp en op de bouw......nog warmer. Pffff...afzien!
Er is verder gemetseld met de muurtjes waar we gisteren begonnen zijn. Dit keer hebben Miriam, Myrna en Inez gemetseld. Mooi rustig aan.
Het kinderkamp had vandaag het thema ‘Schoonmaakdag’. Er waren zo’n 60 kinderen. Na het Bijbelverhaal en de knutsel werden er vuilniszakken en handschoenen tevoorschijn gehaald en werd op het speelterrein afval verzameld. Bram, Ineke, Charlot en Erik hadden een team dat zoveel mogelijk afval moest verzamelen. De groep die het meest had, kreeg een prijs. De kinderen waren goed bezig, maar hoe lang het schoon blijft???? Evert stelde voor dat er ook een groep op de bouw afval ging ruimen. Dat gebeurde, maar het effect was nauwelijks zichtbaar. Het is geen netjes, vlak bouwterrein zoals wij dat kennen.
De Bijbelverhalen gingen over de dromen van de schenker en de bakker en over Jozef die onderkoning werd. Vanmorgen hebben de kinderen een beker gemaakt en vanmiddag een Egyptische hoofdtooi.
Alle kinderwerk gebeurt buiten. Vijf minuten lopen van Metanoia staat een Public School met een speelveld ernaast. Dit is grotendeels met betonplaten bedekt. Niet echt fijn om te spelen. Aan de rand staan wat bomen waar ‘s middags de kleintjes in de schaduw zitten. De groten worden steeds verdeeld in 3 groepen en gaan met een leider mee.
We hebben veel knutselmaterialen meegenomen die gretig aftrek vinden. Dat is fijn!
Na het eten wilden Charlot, Ineke, Evert en Rolinka graag zwemmen. Ze zijn door een groepsleider bij het zwembad afgezet waar Adrian ze na een uurtje weer heeft opgehaald.

Bram had een wondje op zijn voet dat is gaan ontsteken (ik moet schrijven dat hij gebeten is door een haai of een tijger). Adrian heeft hem na het avondeten naar de dokter gebracht en die heeft de wond opengemaakt en verbonden. Van Mariana kreeg Bram een okselkruk. Hij mag nu niets meer doen en dat is wel balen

• 01 Augustus 2018 - 19:30

Helene:

mooi dat Miriam , Myrna , en Inez vandaag zijn gaan metselen ,ja meiden kunnen ook metselen toppie ben benieuwd hoe ver er al gebouwd is , leuk thema vandaag bij het kinderkamp schoonmaken, het heeft wel effect zo word er tenminste ook schoongemaakt en opgeruimd , leuk om er dus een wedstrijd van te maken zo leren ze het spelende wijs , Evert je heb je best gedaan helaas in de bouw blijft het toch altijd een rotzooi , eigenlijk zie je pas het beste resultaat met opruimen als je daadwerkelijk met alles klaar bent , leuk dat de kinderen weer iets maken na de verhalen die er verteld waren , een beker en een hoofdtooi , het is toch wel veel werk , en leuk dat de kinderen dit zo kunnen maken , jammer dat de kinderweek nog buiten moet maar straks als alles klaar is hebben ze een mooie plaats waar de kinderen mooi dingen kunnen doen , Bram sterkte met je been , rust lekker uit , toppie team weer goed gewerkt

• 01 Augustus 2018 - 20:33

Ilona Beuker:

Wat een leuke verhalen allemaal!
    Papa wat heb jij toch weer een geluk dat er een zwembad in de buurt is, hoef je je eigen ook niet te missen!
    Hij wordt trouwens wel goed gebruikt door ons allemaal, want het is hier op Erica lekker warm, 2e hittegof op komst!

Bram beterschap met je voet!
    Succes nog even de laatste week allemaal.

Groetjes ilona

• 02 Augustus 2018 - 13:23

Ageeth Bloemberg:

Net jullie belevenissen gelezen van de eerste week in Moldavië. Al heel wat werk verricht in korte tijd. Wat geweldig zo'n grote opkomst voor het kinderwerk. Iedere keer meer kinderen en wat mooi dat ze zo blij zijn met de knutselmaterialen. Wat maken jullie mooie herinneringen voor later.
    Balen voor Bram dat hij nu niet kan helpen met bouwen. Ach ja, een opzichter moet er ook zijn ;) Beterschap Bram!
    Ook vandaag weer erg warm (29 graden) op Erica. Succes en nog veel plezier met z'n allen.

Harm en Ageeth Bloemberg

6 augustus

05 Augustus 2018

5 augustus
Erica

Wie zijn wij? Wij zijn een groep die vanuit deProtestantse Gemeente op Erica op werkvakantie gaan naar Straseni in Moldavië. Daar helpen we bouwen aan een ruimte bij een kerk waar kinderen na schooltijd opgevangen kunnen worden, waar ze hulp krijgen bij hun huiswerk, waar ze trainingen krijgen of gewoon lekker kunnen chillen in plaats van op straat te zwerven. Ook gaan we helpen met het organiseren van een kinderkamp. Vanaf september 2017 zijn we al bezig met voorbereidingen en acties om geld in te zamelen voor dit project. De voorbereidingen zijn zo goed als getroffen en vanaf 24 juli is het dan eindelijk zover. We gaan naar Moldavië. Via deze site willen we iedereen op de hoogte houden van onze belevenissen.

Actief sinds 28 Juni 2018